Sonjas søstre - fra dengang til nu

Sonjas Søstre

Sonjas Søstre er et kvindeband, der oprindeligt blev dannet i midten af 70erne og opløstes i 1981. Efter en pause på små 30 år samledes de igen i 2009 og har siden været et aktivt udøvende band. Dengang i 70erne var Sonjas Søstre en velkendt del af kvindebevægelsen og venstrefløjsmiljøet i Århus, de var tilknyttet bookingbureauet, Århus Musikkontor, og optrådte på tidens spillesteder, festivaler og til støtte for strejkende porcelænsarbejdere m.v.

Bandet består af Bente Holt Knudsen (sanger og sangskriver), Anne Littauer (mandolin, violin, harmonika m.m.), Lise Helledie (bas) og Dorte Hagen Jensen (trommer), som alle var med i 70´erne. Bentes tekster beskriver tanker og refleksioner over, hvordan det er at være kvinde/menneske i dag, og er præget af en personlig erfaringshorisont på baggrund af levet liv.

I 2018 kom Karin Funch med som bassist istedetfor Lise Helledie.

Sonjas Søstre

Sonjas Søstre genforenet / TV2 Østjylland 2012

I dag blev et gammelt aarhusiansk kvindeband fra 70'erne genforenet...

Se indslaget HER

Sonjas Søstre går i studiet / juni 2015

Sonjas Søstre på museum / Rockens historie i Aarhus

Sonjas Søstre vil stadig have Marselisborg!

Forleden var jeg på besøg i et øvelokale uden for Hjortshøj for at opleve lyden af Aarhus i 1970’erne i selskab med det gendannede kvinderockband Sonjas Søstre. Jeg var på research, for lige nu er vi i Den Gamle By i gang med at indsamle historier og genstande om rocken i Aarhus.

LÆS MERE